loader icon

LUTEFISK

Med ertestuing, stekt bacon, mandelpotet, sennepssaus

Årets lutefisk kommer også i år fra brødrene Berg på Værøy i Lofoten. Lutefisken er produsert av tørrfisk som blir behandlet med lut i en spesiell og nøysom prosess. Tørrfisken blir først lagt i kaldt vann i 5-7 dager med daglig skifte av vann. Den vannmettede fisken blir så lagt i bløt i kaldt vann tilsatt lut. Under denne behandlingen sveller fisken til mer enn sin opprinnelige størrelse. Når denne behandlingen er ferdig er fisken full av lut, har en ph-verdi på 11-12 og er giftig. For at fisken skal bli spiselig, må den igjen legges i vann i 4-5 dager. Lutefisken her på ANNO blir tilberedt i kjele med godt saltet vann. Der får den trekke skånsomt i 12-15 minutter.

Flatbrød, lefse og fin og grov sennep kommer med lutefisken din. Ønsker du revet brunost og sirup får du også det.
Allergener: fisk, melk, sennep, gluten, sulfitt